03

App design voor iOS & Android

De allerbeste applicaties zijn degene waarbij je als gebruiker amper moet nadenken. Alles staat op een logische plek en je hebt het gevoel dat het om jou en niet om de maker draait. 

Hoe een app eruit ziet bestaat uit twee aspecten. Enerzijds zijn er bepaalde functionaliteiten die vastgelegd zijn tijdens het strategische deel van het traject. Die zetten we vervolgens om in wireframes, maar daar eindigt het niet.

Onze designers hebben de nodige expertise om een concept om te zetten in een resultaat dat visueel aantrekkelijk én voor iedereen bruikbaar is. Dat doen we door te focussen op eenvoud. We zetten de algemene huisstijl van je bedrijf of organisatie om in de ontwerpen van de schermen.

De designfase is een iteratief proces.

Dat betekent dat we steeds samen met de klant nagaan waar de prioriteit ligt. Van iedere feature gaan we na of het een ‘must-have’, een ‘should have’, een ‘could have’ of een ‘will now have’ is. In eerste instantie designen we enkel de meest noodzakelijke elementen. Zo gaan zowel wij als de klant niet uit de bocht.


Parallel aan het designtraject maken we een analyse van wat al ontworpen is. Zo tonen we in de eerstvolgende design meeting niet alleen nieuwe designs, maar ook de analyse van hoeveel dagen werk er nog volgt en wat de impact zal zijn. Het is het ideale vertrekpunt om de prioriteiten te bepalen.

De design analyse in een notendop

Hoe lang?

1-2 weken

Voor wie?

Iedereen die zijn of haar (idee voor een) tastbaar wil maken

De uitkomst?

  • Clickable prototype in InVision
  • Functionele analyse
Vraag je workshop aan

Boek een workshop

X