04

Native app development voor iOS en Android

Er zijn verschillende manieren om een applicatie te ontwikkelen, maar de grootste is toch wel die tussen native development en hybride development. Voor die eerste maak je gebruik van de technologie die Apple en Google naar voor schuiven, het tweede laat je toe om een applicatie in één keer voor beide platformen te ontwikkelen.

Beide pistes hebben hun voor- en nadelen, maar wij kiezen resoluut voor native development. Het nadeel is dat de ontwikkeling soms wat trager gaat, maar dat weegt niet op tegen het feit dat je een app kan maken die volledig voldoet aan wat de eindgebruiker verwacht.

De technologieën die Apple en Google naar voor schuiven zijn namelijk de allerbeste. Doordat ze zo dicht op de hardware zitten, kun je steeds als eerste gebruikmaken van de nieuwste functionaliteiten. Wanneer de nieuwste iPhone extra sensoren heeft, kunnen die een paar weken later al geïntegreerd worden in jouw applicatie. Het is ook de meest toekomstbestendige manier om een applicatie te ontwikkelen, omdat er geen risico is dat de technologie die je gebruikt ooit wordt opgekocht of opgedoekt.

Tijdens dit proces houden we tweewekelijks een status meeting met de klant. Daarin gaan we na wat er gepresteerd is en waar we de volgende sprint op willen focussen. Indien mogelijk geven we ook al TestFlight builds in Bitrise waarop feedback gegeven kan worden.