Bricsys

Technisch hoogstandje van onze developers.

Native app (iOS en Android) om op locatie technische plannen in detail te bekijken en aantekeningen te maken.

Geschikt voor verschillende bestandstypes: pdf’s, 3D-files, Excel.

Gebruiksgemak staat voorop, met een intuïtieve interface en eenvoudig ontwerp.

 

Technologie is de drijvende kracht achter Bricsys. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelt teken- en ontwerpsoftware (2D en 3D) voor verschillende spelers in de bouwsector. Er was al een app voor het beheer van bouwdocumenten, Bricsys® 24/7, maar die stond nog niet op punt. Daar brachten wij van Next Apps verandering in! 

Een verbeterde versie maken van de bestaande Bricsys® 24/7-app voor de bouwsector (ontwerp, engineering en constructie). Verschillende stakeholders, zoals de architect en aannemer, moeten er makkelijk on the go mee aan de slag kunnen. 

Wat we gedaan hebben

We werkten samen met het product-team van Bricsys® 24/7, maar hebben de oplossingen die al op tafel lagen kritisch geanalyseerd. We waren er niet gewoon om de app te programmeren op basis van hun softwarepakket, maar dachten mee over het concept en kregen ruimte om verbeteringen aan te brengen. 

Het proces

De klanten van Bricsys® 24/7 vertrouwen op de software om bouwplannen en -tekeningen te delen en raadplegen. Maar daarvoor moesten ze hun laptop of desktop gebruiken: Bricsys lanceerde al eens een mobiele app, maar die had nog wat rework en optimalisatie nodig.  

We organiseerden eerst een kick-off workshop om de noden van de klant in kaart te brengen. Het UI-team van Bricsys had al een aanzet klaar en onze UX-designers deden op basis daarvan aanbevelingen voor de herwerking van de app. Nadien waren onze developers aan zet. Voor hen was dit project een unieke ervaring: door samen te werken met een technische partner, werden ze zelf uitgedaagd.  

Technische uitdagingen

Van een app als die van Bricsys® 24/7 zijn er geen dertien in een dozijn. De ontwikkeling vroeg veel denkwerk en leidde tot boeiende gesprekken. Af en toe schrappen en opnieuw beginnen … Maar we zijn met een mooi resultaat geëindigd.   

Onze app-developers hadden twee grote technische uitdagingen, die ze met verve volbracht hebben. 

  • Meerdere personen kunnen in de app vlot samenwerken rond één bouwproject. Geen gedoe, maar een hoog gebruiksgemak en comfort om op locatie plannen en ideeën te delen. 

  • Verschillende stakeholders werken met verschillende bestandstypes in 2D en 3D, die de app allemaal ondersteunt. Gebruikers kunnen inzoomen op ontwerpen en tekeningen, en er notities bijzetten.  

Intussen is de app gelanceerd en gaan bouwpartners er effectief mee aan de slag.
Opzet geslaagd! 

Lancering Bricsys® 24/7-app: test, test, test

Nog even over die lancering. Toen de eerste versie klaar was, gaven we enkele gebruikers de kans om de app te testen en om feedback te geven. Zo konden we in dialoog gaan en verzamelden we relevante informatie om de app nog beter te maken.