Pascale Naessens

Ontdek heerlijke recepten op basis van wat je hebt liggen.

We ontwikkelden een app die kookliefhebbers recepten van Pascale Naessens tipt

Via een backoffice kan men eenvoudig nieuwe recepten toevoegen

Bij ieder recept kunnen de ingrediënten handmatig aangepast worden

 

Sinds Pascale Naessens in 2010 haar eerste kookboek lanceerde veroverde ze menig huishouden met storm. Ze publiceerde meer dan tien boeken en is de best verkopende auteur van Vlaanderen. Speciaal voor wie heel wat van haar kookboeken in huis heeft en makkelijk recepten wil kunnen zoeken ontwikkelde Next Apps een unieke applicatie.

De technologie voor de app is gebaseerd op die van Cookle, een intern project van Next Apps. Door in de app een ingrediënt in te voeren krijg je te zien waar en in welke boeken uit je boekenkast je passende recepten kan vinden. Het is een eenvoudige manier om je kookboeken van Pascale Naessens te indexeren en inspiratie op te doen.

Dat we een technische voorsprong hadden dankzij Cookle zorgde ervoor dat we op andere zaken konden focussen. Voor het design werd de huisstijl van Pascale doorgetrokken. De foto’s - een van de belangrijkste elementen bij een recept - vullen het volledige scherm en verkleinen vervolgens bij het scrollen.

Ingrediënten handmatig aanpassen

Alle recepten in de boeken zijn voor 2 personen uitgeschreven, maar in de applicatie is iets meer vrijheid. Je kan zelf kiezen of je voor 2, 3, 4 of meer mensen kookt, waarna je de juiste hoeveelheden ingrediënten te zien krijgt. Toch is dit meer dan een eenvoudige rekensom, want het is niet omdat je voor vier mensen kookt dat je plots een dubbele hoeveelheid ajuinen of look nodig hebt.

Het is voor Pascale steeds mogelijk om zelf zaken aan te passen. Dat kan in de backoffice waar ook gerechten, boeken, ingrediënten en foto’s worden toegevoegd. Als er een nieuw ingrediënt bijkomt is dat meteen beschikbaar voor alle andere recepten. Idem voor een nieuw boek: zodra er een nieuw boek gelanceerd wordt zal dit vanuit de backoffice klaar gezet worden zonder dat Next Apps een update van de app moeten maken.

Om de app zo laagdrempelig mogelijk te houden, hoeven gebruikers geen account aan te maken. Ze kunnen hun favoriete gerechten aanduiden, waarna die informatie lokaal wordt bijgehouden. Wie dat wil kan zich abonneren op de nieuwsbrief of rechtstreeks kookboeken aankopen via de applicatie.