Waregem

Ontdek de stad vanuit je broekzak

We ontwikkelden een app voor de inwoners en bezoekers van Waregem

Mensen kunnen hun klantenkaarten bijhouden én betalen met Waregembonnen

Handelaars kunnen zelf info wijzigen over hun zaak

 

Toen Stad Waregem bij Next Apps kwam aankloppen, was het concept voor haar applicatie al vrij uitgewerkt. De nieuwe app vormt hét kanaal voor wie Waregem wil ontdekken: je vindt er winkels in de buurt, een overzicht van geplande evenementen, informatie over de stadsdiensten

De digitale klantenkaart

Een bijzondere functionaliteit die we toevoegden is de integratie met klantenkaarten. In de app kan je punten verzamelen, die je vervolgens inruilt voor bepaalde zaken. Ook bij de stadsdiensten, zoals de bibliotheek of het gemeentehuis, kan je inchecken via een unieke QR-code. Telkens je dat doet spaar je punten waar je cadeaus of kortingen mee krijgt.

De data over die handelszaken komt in eerste instantie uit de bedrijvengids. Zaakvoerders kunnen in de applicatie zelf bepaalde dingen aanpassen, en er is een CMS dat op desktop bekeken kan worden. Voor stadsdiensten is er dan weer een apart scherm, de zogenaamde kiosk modus, waarmee ze een QR-code kunnen aanmaken.

De digitale Waregembon

Met de applicatie kun je niet alleen punten sparen in handelszaken, je kunt er ook mee betalen. Niet met gewone euro’s, maar door Waregembonnen te kopen of uploaden. Die cadeaubonnen zijn al elf jaar een waar succes in de stad: in 2021 werd voor meer dan 700.000 euro aan Waregembonnen verkocht.

Nu zijn die dus ook gedigitaliseerd en kunnen ze in de app aangekocht worden. Vervolgens wordt het geld opgewaardeerd in de app, waarna je ermee kan betalen door een QR-code bij de handelaar te scannen.

In de applicatie steekt ook een overzicht van evenementen in de buurt. Die gegevens komen uit de databank van Uit In Vlaanderen. Ze zijn uiteraard ook interessant voor mensen die niet in Waregem wonen. Daarom kunnen bezoekers de volledige applicatie gebruiken zonder in te loggen. Zo kunnen ze alsnog een aantal functies uitvoeren, waaronder het opzoeken van informatie over een evenement of winkel in de buurt.