Apple-event september 2022: betere in-app experience en meer

September 15th, 2022

Zonder een toestel dat alle functionaliteiten ondersteunt, komt zelfs de allerbeste app niet tot z’n recht. Dus keken we bij Next Apps vol belangstelling naar het Apple-event van 7 september 2022 waarin de techreus nieuwigheden aankondigde voor de Apple Watch, AirPods en iPhone. We loodsen je door de belangrijkste veranderingen.

Het Apple-event in een notendop

Op het Apple-event ging veel aandacht naar de gebruikelijke updates, zoals een langere batterijduur, een groter en helderder scherm, een superieure camera en een beter privacybeleid. Maar er was gelukkig méér.

Apple Watch

Met de Apple Watch Series 8 kan je zeer nauwkeurig je lichaamstemperatuur meten. Dankzij de Car Crash Detection weet het horloge dan weer meteen dat je een auto-ongeluk hebt gehad en verwittigt het de hulpdiensten. Ook de energiebesparende modus en roaming-optie zijn interessante nieuwigheden.

Daarnaast komt het bedrijf met de Apple Watch Ultra, een slim horloge voor wie graag de natuur in trekt, zwemt of een duursport beoefent. Apple lanceert ook een tweede generatie van de Apple Watch SE, de goedkoopste versie.

AirPods Pro

Bij de AirPods Pro kregen twee belangrijke features een upgrade: Noise Cancelling en Personalized Spatial Audio. Bij dat laatste scant het Face ID-systeem van je iPhone jouw oren, om het geluid af te stemmen op de vorm ervan.

iPhone 14 (Plus)

De iPhone 14 en iPhone 14 Plus hebben een camerasysteem met auto-focus, een virtuele simkaart (eSIM) en Crash Detection. Maar die snufjes kunnen niet op tegen het feit dat je nu off the grid kan communiceren via satelliet. Da’s handig bij een noodgeval op een afgelegen plek of om je locatie te delen in een gebied zonder bereik.

iPhone 14 Pro (Max)

De bovenstaande functies vind je ook terug bij de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, maar deze modellen gaan nog een stapje verder. Ze hebben een toonaangevende A16 Bionic-chip, waardoor ze energiezuiniger en sneller werken. Daarnaast is er een Always On-display, waarbij handige info zichtbaar blijft als je de gsm vergrendelt, zoals het uur.

Betere in-app experience in iPhone 14 Pro (Max)

Hét hoogtepunt van het Apple-event voor ons als developers: het ‘dynamic island’ bij de iPhone 14 Pro (Max). Dit interactief ‘eiland’ bovenaan het scherm toont nuttige info, zoals meldingen, de podcast waarnaar je luistert of een inkomende oproep. Deze notificaties leiden je niet af van de app die je gebruikt, want ze onderbreken je sessie niet. Dat wil zeggen dat je de apps die we bij Next Apps bouwen ten volle kan beleven, waardoor je een optimale in-app experience krijgt.

Apple goes green

Ten slotte ontvouwde Apple tijdens het event z’n groene toekomstplannen: tegen 2030 moeten alle producten klimaatneutraal zijn. De techreus gebruikt daarom zo veel mogelijk gerecycleerde materialen en moedigt klanten aan om hun oude iPhones in te leveren. Apple vertelt je graag zelf over die inspanningen rond duurzaamheid.

Meer weten? Ontdek alle nieuwigheden op de site van het bedrijf.

Recente blogposts

June 20th, 2023

Confessions of a developer: hoe we jouw app tot leven brengen

September 14th, 2021

Dit had ik 7 jaar geleden nooit verwacht