Confessions of a developer: hoe we jouw app tot leven brengen

door Next Apps

June 20th, 2023

Bij Next Apps maken we apps van de hoogste klasse, zowel voor het web als iOS en Android. Die kwaliteitsgarantie krijg je dankzij de bijzondere dynamiek binnen ons team, dat bestaat uit straffe mensen zoals onze developers Jara (iOS), Dennis (Android) en Philippe (backend). Misschien werken zij straks wel aan de applicatie voor jouw bedrijf? Ze vertellen hoe ze dat zouden aanpakken. 

Van offerte tot afgewerkte app 

Voor elke app rekenen we van bij het begin op de expertise van onze developers. “Mijn hoofdtaak is programmeren, maar er komt meer bij kijken dan enkel dat”, vertelt Dennis. “Bij de start van een nieuw project maken we bijvoorbeeld een inschatting van de moeilijkheidsgraad en bekijken we hoeveel tijd we nodig hebben om elk deeltje te ontwikkelen. Zo kunnen we meteen een realistische offerte maken voor de klant.” 

Dan verdwijnen de developers even uit beeld, tot het concept en het design vastliggen. Daarna ontwikkelt backend developer Philippe, samen met zijn collega’s uit het backend team, het achterliggende systeem van een app. Zo maakt hij de nodige data beschikbaar die onze iOS en Android developers nodig hebben om te programmeren.  

“Wij maken iets bruikbaars van wat onze collega’s al voorbereid hebben”, zegt Jara. “We schrijven de code om een app effectief te laten werken. En dat is bij elk project weer een uitdaging: sommige stukken code kunnen we hergebruiken, maar elke app biedt wel iets nieuws om te leren. En ja, soms vloek je wel eens als je vastzit. Je kan dan altijd terugvallen op de rest van het iOS-team. Maar als je zelf de oplossing vindt, geeft het eindresultaat je extra veel voldoening.”

Blijven verbeteren 

De technologieën waarmee we als app-ontwikkelaar werken, veranderen voortdurend. Wat nu hip is, is dat volgende week niet meer. “We moeten zorgen dat we alles op de juiste manier kunnen implementeren in onze code en dat is uitdagend”, vertelt Philippe. “Wat we vandaag doen, willen we goed doen … en morgen nog beter. Gelukkig pushen we elkaar om te blijven verbeteren en niet te blijven vastzitten in een werkwijze van twee jaar geleden.” 

Dennis vult aan: “Met ons team moeten we beslissen welke vernieuwingen nuttig zijn, want je kan niet alles zomaar overnemen. Anders is een app van tien maanden oud al snel achterhaald.” 

Kennisdeling als speerpunt 

Programmeren is geen routinewerk. Daarom zetten we binnen Next Apps heel hard in op kennisdeling. Elkaar ondersteunen vinden we hier inderdaad erg belangrijk. We organiseren voor, tijdens en na een project verschillende statusmeetings en retrospectives — om elkaar up-to-date te houden en snel bij te sturen als er problemen naar boven komen. 

Daarnaast hebben we ook elke maand een Demo Friday, waarbij we onze projecten voorstellen, of Lightning Talks. Dan praten we over van alles en nog wat. “Er is echt wel een goede wisselwerking in ons team”, zegt Jara daarover. “Je kan altijd aan iemand z’n mouw trekken als iets niet duidelijk is en we reviewen ook altijd elkaars werk. Zo zijn we zeker van een hoge kwaliteit.” 

Schakel onze developers in! 

Ben je op zoek naar een team van gepassioneerde developers om jouw app-idee tot leven te brengen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We bekijken graag hoe we jou kunnen helpen. 

 

Recente blogposts

September 15th, 2022

Apple-event september 2022: betere in-app experience en meer

September 14th, 2021

Dit had ik 7 jaar geleden nooit verwacht