En de prestigieuze App Store Awards 2022 gaan naar …

November 30th, 2022

Elk jaar beloont Apple de beste applicaties en games met een App Store Award. Zo zet CEO Tim Cook digitale toepassingen in de kijker “die een nieuwe vorm gaven aan onze ervaringen, met apps die frisse, doordachte en oprechte inzichten opleverden.” Helaas keek Tim dit jaar over onze straffe projecten heen, maar welke apps vielen er wél in de prijzen?

iPhone-app van het jaar: BeReal

Apple analyseert niet alleen de technische innovatie, de gebruikerservaring en het design van een app. Het technologiebedrijf bekijkt ook de impact van de app op ons (dagelijkse) leven. En dat criterium bleek doorslaggevend voor de iPhone-app van het jaar. BeReal is niet zomaar een sociaal netwerk, maar verbindt vrienden en familie op een authentieke manier. Je post geen bewerkte foto’s van hoogtepunten in je leven, maar geeft je volgers een ongefilterde blik achter de schermen. 

iPad-app van het jaar: GoodNotes 5

GoodNotes 5 is een mooi voorbeeld van een app die verschillende producten van Apple laat samenwerken — dé reden voor deze award. Hierin kan je makkelijk notities nemen op je iPad, met de Apple Pencil.

Mac-app van het jaar: MacFamilyTree 10

De Mac-app van het jaar zul je waarschijnlijk niet dagelijks gebruiken, maar heeft net als BeReal wel impact: met MacFamilyTree 10 maak je een stamboom van je familie over verschillende generaties.

 De andere applicaties met een App Store Award 2022 zijn:

·       Apple TV-app van het jaar: ViX (niet beschikbaar in België)

·       Apple Watch-app van het jaar: Gentler Streak

iPad-game van het jaar: Moncage

Moncage is volgens Apple een van de beste games in de App Store. Dit spel zit vol optische illusies en puzzels die je aan het denken zetten. Een beetje zoals onze eigen Colorscope, waarin esthetiek, plezier en doordenkers hand in hand gaan.

De andere games met een App Store Award 2022 zijn:

App Store Awards voor culturele impact

Apple is duidelijk fan van applicaties die ons leven verbeteren en zelfs op de lange termijn een positieve invloed hebben op onze maatschappij. In de subcategorie ‘Cultural Impact’ beloont de techreus vijf apps die draaien rond authenticiteit en diepgaande contacten, maar die ook de geschiedenis en identiteit van bepaalde culturen eren.

  • How we feel: helpt gebruikers om hun mentale gezondheid te monitoren.

  • Locket Widget: hiermee stuur je rechtstreeks foto’s naar de homescreens van vrienden en familie — je hebt dus geen social media meer nodig.

  • Dot’s Home: deze app reist terug in de tijd en toont situaties van systematisch onrecht en ongelijkheid. 

  • Inua: een spel dat draait rond de geschiedenis en legendes van de Inuit.

  • Waterllama: creatieve uitdagingen om genoeg water te drinken.

 

Heb jij ook een baanbrekend app-idee?

Bij Next Apps hebben we alle expertise in huis om innovatieve applicaties en games te maken.

Contacteer ons om een workshop in te plannen. Werk je liever met ons mee als developer, designer, tester …?

Bekijk onze vacatures.

Recente blogposts

September 15th, 2022

Apple-event september 2022: betere in-app experience en meer

June 20th, 2023

Confessions of a developer: hoe we jouw app tot leven brengen